Jana Bitcoin Dengan Chain.Group

Menjana Bitcoin Bersama Team Trader Cryptocurrency Chain.Group


Selamat datang ke blog ini Program Pelaburan "Chain.Group"
Saya percaya anda yang melawat ke blog ini sedang mencari peluang untuk menambah pendapatan atau tertarik dengan potensi Bitcoin dan sedang mengumpul Bitcoin yang saban hari harganya semakin meningkat.


Amaran!!
Blog ini adalah blog yang berkongsi peluang menjana pendapatan berkonsepkan pelaburan.
Sekiranya anda seorang yang negatif tentang perkataan PELABURAN sila tinggalkan blog ini serta merta. Perkongsian ini  hanya untuk mereka yang positif di dalam mencari peluang untuk menambah pendapatan menggunakan konsep pelaburan.

Kepada yang belum mengetahui apa itu mata wang digital atau ramai yang mengenalinya dengan Bitcoin...

Apa Itu Bitcoin

Bitcoin adalah satu mata wang baru yang telah merebak yang bakal menggantikan penggunaan wang fiat (Wang Syiling dan wang kertas) dalam sedikit masa lagi. Bitcoin adalah mata wang digital yang sesuai dengan namanya "Mata Wang Digital" yang hanya ada dalam dunia internet. Tidak seperti wang fiat yang boleh di pegang atau di lihat tetapi sifatnya sama seperti duit iaitu  mempunyai nilai yang membolehkan pemilik bitcoin ini membeli barangan atau membuat bayaran menggunakan Bitcoin.

Bitcoin ini juga boleh di katakan mempunyai sifat yang hampir sama dengan emas fizikal yang mana persamaan Bitcoin dengan emas adalah yang mana nilainya makin hari makin meningkat dan jika dilihat perbandingan tahun, nilai bitcoin meningkat leebih drastik berbanding emas tetapi perbezaan tetap sama seperti wang fiat iaitu emas fizikal boleh dilihat dan dipegang.. tidak pada Bitcoin yang hanya ada dalam internet dan tidak mempunyai bentuk fizikal

Bahasa mudah...
1. Bitcoin boleh menjadi duit kerana bitcoin ini mempunyai nilai sama seperti duit yang boleh membuat pembelian atau bayaran. Bezanya nilai Bitcoin makin lama makin meningkat.. Tidak seperti wang fiat yang semakin lama semakin menyusut.
2. Bitcoin boleh menjadi emas (Aset pelaburan) kerana nilainya yang semakin meningkat saban tahun hampir sama seperti nilai emas. Bezanya Bitcoin hanya ada dalam dunia internet, Boleh dipindahkan/ditukar secara online untuk membuat pembelian atau bayaran atau menukarkannya dengai tunai. Tidak seperti emas yang bolh disimpan di dalam almari.

Bitcoin Mula Menjadi Buruan

Bitcoin telah lama wujud iaitu sekitar tahun 2008 yang di cipta oleh seseorang atau kumpulan yang misteri yang di kenali dengan Satoshi Nakamoto dan penggunaan Bitcoin hanya mula di kenali bermula pada 2011, itu pun belum lagi meluas seperti pada hari ini.


Pada waktu Post ini di buat, Julai 2017, harga 1 bitcoin mencecah hampir RM10K.


Yang di katakan Bitcoin menjadi buruan adalah kenaikan nilai atau harga untuk 1 Bitcoin meningkat secara drastik tahun demi tahun... Ini kerana harga Bitcoin 100% di tentukan oleh kuasa penawaran dan permintaan. Semakin banyak permintaan dan semakin kurang penawaran, harga akan meningkat di tambah pula hanya akan ada 21 juta bitcoin sahaja yang akan terhasil di dunia ini. Berbeza dengan wang fiat yang mana nilai ringgit semakin susut kerana adanya 1 pihak yang mengawal nilai wang fiat dan tiada limit pengeluaran iaitu setiap hari akan ada wang kertas atau syiling baru yang di keluarkan


Penggunaan Bitcoin


Penggunaan Bitcoin hampir sama seperti perbankan online.
Anda pernah transfer duit pada pihak tertentu dari Maybank2U atau CIMBClicks?
Adakah anda bole membuat pemindahan online tanpa ada internet? Tidak boleh bukan? Begitu juga dengan Bitcoin.
Adakah wang yang anda transfer dari perbankan online tersebut, wangnya ada di tangan anda waktu itu? Tidak bukan, wang tersebut ada di bank. Begitu juga dengan Bitcoin. Tidak ada Bitcoin di tangan anda untuk membuat bayaran menggunakan Bitcoin. Bitcoin tersebut ada dala "Wallet Bitcoin" yang bertindak seperti bank.
Bolehkah anda memindahkan wang dari bank anda menggunakan perbankan online kepada rakan anda yang tidak mempunyai akaun bank? Tidak bukan. Rakan anda tadi perlu mempunyai akaun bank nya sendiri untuk membolehkan transasksi pemindahan wang di lakukan. Begitu juga dengan bitcoin. Kedua dua pihak penghantar Bitcoin dan penerima Bitcoin perlulah mempunyai Wallet Bitcoin.
Bitcoin Adalah Wang


Yang mana sudah tau bahawa Bitcoin adalah sesuatu yang berharga dan bernilai dan bersifat hampir sama seperti wang (yang mungkin satu saat, pneggunaan Bitcoin akan menggantikan penggunaan wang fiat dalam urusan transaksi, tidak mustahil), mereka akan berpusu-pusu untuk mengumpul Bitcoin sebanyak termampu... Sama seperti wang :)


Menjana Bitcoin Bersama Team Trader Cryptocurrency Chain.Group

Terdapat banyak cara untuk mengumpul Bitcoin. Antaranya..
1. Membuat simpanan sendiri. Beli pada harga murah, tunggu sehingga harga mahal dan jual. Lebih sesuai untuk simpanan jangka panjang.
2. Mining (Melombong Bitcoin)
3. Melakukan trading sendiri.
4. Menyertai program program menjana bitcoin. Tidak kira menggunakan konsep Mining, ICO, atau trading.

Di dalam blog ini saya akan menumpukan kepada satu peluang yang membolehkan anda menjana dan mengumpul Bitcoin dengan menyertai 1 program pelaburan yang mungkin perlu untuk anda pertimbangkan jika anda sememangnya berminat tentang Bitcoin.

Kepada yang baru mengenali Bitcoin, program ini mungkin boleh di jadikan tapak permulaan untuk anda mempelajari serba sedikit tentang Bitcoin dan cara transaksi bitcoin di lakukan.

Chain.Group adalah satu program pelaburan yang terdiri daripada beberapa team trader Cryptocurrency yang berdagang dalam mata wang digital menggunakan kepakaran dan skill masing masing juga menawarkan profit keuntungan dan terma pelaburan yang berbeza beza.

Di dalam program ini, anda boleh memilih mana-mana team yang anda ingin invest dan team tersebut akan menggunakan modal anda untuk berdagang dan menjana keuntungan.

Setiap Team trader akan memaparkan profit keuntungan yang dijana setiap hari di laman Chain.group.


Modal permulaan untuk invest adalah antara USD5 - USD10 bergantung kepada terma setiap team trader. Minima pengeluaran profit adalah 0.001 untuk bitcoin, 0.01 untuk Ethereum dan USD1 untuk ADVCash, Perfect Money dan Payeer.

Deposit dan pengeluaran boleh menggunakan :
1. ADVCash
2. Perfect Money
3. Payeer.
4. Coin Wallet


Mudah kata, Program Chain.Group ini adalah satu program di mana pihak Chain.Group akan mengumpulkan team-team trader yang mahu membuka trading service untuk orang awam dan keuntungan di bahagi antara trader, investor dan pihak Chain.Group. Investor boleh memilih mana mana team trader yang terdapat di dalam Chain.Group dan modal akan di salurkan ke team trader yang berkenaan dan keuntungan terhasil daripada trading team berkenaan.

Amaran!!
Blog ini adalah blog yang berkongsi peluang menjana pendapatan berkonsepkan pelaburan.
Sekiranya anda seorang yang negatif tentang perkataan PELABURAN sila tinggalkan blog ini serta merta. Perkongsian ini  hanya untuk mereka yang positif di dalam mencari peluang untuk menambah pendapatan menggunakan konsep pelaburan.

Sekiranya anda berminat untuk mencuba melabur di Chain.Group, klik pada banner di bawah dan lakukan pendaftaran. Pendaftaran dalah percuma.

Previous
This is the oldest page